Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Viering Kapel onder de Linden

september 10

Iedereen in Thorn kent de Kapel onder de Linden. Dit jaar bestaat de Kapel precies 350 jaar. Het is een Thorner traditie dat er één keer in de vijftig jaar groot feest gevierd wordt waaraan alle mensen van Thorn meedoen. Het thema is jong ontmoet oud. Het feest vindt plaats van 8 tot en met 16 september. Op zondag de 10e is er een Belevingstocht waarbij iedereen welkom is.

Hoe speciaal is het dat jij meehelpt aan een feest dat maar een keer in de 50 jaar wordt gevierd? Juist jonge mensen moeten meehelpen zodat zij de traditie over vijftig jaar weer doorgeven aan de nieuwe jeugd van 2073.

 

Oproep aan jeugd
Ben je tussen de 4 en de 16 jaar, dan zijn wij op zoek naar jou!
Op zondag 10 september vindt er een grote tocht plaats van de kerk naar de Kapel. Tijdens die tocht is er overal muziek en is er van alles te zien en te beleven. Als kinderen (4 tot 12 jaar) hebben jullie die dag een bijzondere taak: jullie delen aan alle mensen kleine lichtjes uit, die worden aangestoken bij de kapel onder de Linden. De jeugd vanaf 12+  deelt flesjes water uit aan alle mensen en steekt de waxinelichtjes aan.

Iedereen die zich aanmeldt via de website van Jeugdwerk Thorn krijgt een taak tijdens deze belevingstocht op zondag 10 september. Je ontvangt  gratis een speciaal 350 jaar Kapel onder de Linden T-shirt zodat je goed zichtbaar bent voor iedereen.

Hopelijk zijn jullie er allemaal en zal iedereen die je kent zich óók aansluiten bij de tocht!

Nu even praktisch

  • Aanmelden kan tot 1 september 2023 via onderstaande formulier.
  • Iedereen vanaf 4 jaar kan meehelpen
  • Zelfstandig 2 kilometer kunnen lopen
  • De belevingstocht is zondag 10 september 2023 en start om 14:00u, rond 16:00u is het weer afgelopen.
  • Helpers zijn eerder bezig die zondag. Meer informatie volgt na aanmelden.
  • Helpers ontvangen gratis een herkenbaar T-shirt

 

 


Evenement details:

Datum: 10 sep
Tijd:
Back To Top