Laden Evenementen

Sint Maarten`s stoet

november 9 @ 18:30 - 20:00
Price: Gratis
Sint Maarten leefde heel lang geleden en werkte bij het leger. Op een dag deelde Sint Maarten zijn mantel met een arme zwerver die het heel erg koud had. Door dat delen bracht hij weer een beetje ‘verlichting’ in het leven van de zwerver en daarom noemen de mensen het Sint Maartenfeest ook wel het ‘Lichtjesfeest’.
Dat licht laten we op 11 november in een stoet zien, d.m.v. alle zelfgemaakte lampionnen. Met de hele stoet wandelen we samen naar het Sint Maartensvuur. 
Praktische informatie
We verzamelen op donderdag 9 november 2023 om 18:15u bij Jeugdwerk Thorn, De Wieken, Molenweg 14. We lopen de tocht achter de brandweerwagen van de Vrijwillige Brandweer Ittervoort en de Schutterij St. Michaël & St. Ansfried aan door de straten van Thorn, eindbestemming bij de parkeerplaats van de Grote Hegge. De stoet vertrek om 18:30u. We nodigen iedereen uit om met een (zelfgemaakte) lampion mee te lopen.
Bij Grote Hegge wordt een groot vuur aangestoken en kan iedereen genieten van een lekkere wafel, een kop warme chocomel (of koude ranja/water) en het Sint Maartens vuur.
Wij hopen dat jullie er bij zijn!!

 

 

Evenement details:

Datum: 09 nov
Tijd: 18:30 - 20:00
Lokatie: De Wieken
Organisator: Jeugdwerk Thorn
Back To Top