Nieuwsbrief-onderkant

September 2021

Hallo allemaal,

De schoolvakantie is inmiddels alweer bijna om en dat betekent ook dat er een heel mooi, leuk, tof en gezellig nieuw seizoen van Jeugdwerk Thorn voor de deur staat. Op vrijdag 24 september trappen we af met de start van het seizoen. Ben jij er ook weer bij?

Afgelopen maand zijn we heel druk bezig geweest om voor iedereen een mooi zomerkamp te organiseren en we mogen met volle overtuiging zeggen dat dit gelukt is. De kinderen, leiding en andere betrokkenen (de busschauffeur, opbouwers en afbrekers) waren allemaal dolenthousiast over het verloop. In deze nieuwsbrief zie je wat leuke foto's!

Geniet nu nog even van een paar dagen vakantie!

Groet,

Het hele JWT-team
programma

Bijeenkomsten

Alle bijeenkomsten van seizoen 2020/2021 zijn voorbij!
Op 24 september start het nieuwe seizoen weer, zie de informatie hieronder.

Programma seizoen 2021/2022
In de volgende nieuwsbrief staat het programma van de bijeenkomsten van september. Voor die tijd krijgt iedereen een e-mail over de nieuwe indeling van de groepen en de leiding.

Activiteiten Agenda

Hier staat een overzicht van de aankomende activiteiten die JWT (mede)organiseert. Er zijn open en besloten activiteiten.
*Start van het seizoen (open): Vrijdag 24 september 2021: Ben jij klaar voor het nieuwe seizoen? Doe ook mee aan deze leuke 'wat-klopt'er-niet'-tocht door Thorn
*Into the woods (besloten): Vrijdag 1 oktober 2021 tot zaterdagochtend 2 oktober
Enkel voor Batraven en Tiana's, 'overleven' in het bos. Alle leden van deze groepen krijgen hier apart bericht over.
*Lampion knutselen (open): vrijdag 22 oktober 2021
Voor het feest van Sint Maarten hebben we natuurlijk mooie lampionnen nodig
*Spokentocht (open): Zaterdag 6 november 2021
Even lekker griezelen. Durf jij het aan?
*Zomerkamp 2022: Zondag 21 augustus 2021
Zet deze datum alvast in je agenda, want dan is het volgende zomerkamp

Cursus leiding

Cursus
De leiding wil ook blijven groeien in het organiseren van activiteiten en het leiding geven aan alle leden. Daarom scholen we onszelf bij in de vorm van een cursus voor leiding. De dag sluiten we gezellig af met het VVB feest (Vuur, Vlees en wat Binnenpretjes) Dit doen we uiteraard weer in het bos van Zuutendaal.

Wat gaan we nog allemaal doen?:

Open activiteit: Start van het seizoen 2021/2022:

Wat-klopt-er-niet-tocht?

Wil je al oefenen? Kijk dan naar het plaatje met de eendjes. Weet jij wat er niet klopt??
watklopt er niet tocht
Om heel Thorn te laten weten dat we weer begonnen zijn, gaan we een speurtocht lopen door Thorn waarin er nogal rare situaties te zien zijn. Kun jij de afwijkende dingen vinden en weet je dan ook wat er niet klopt? Dan ben je geknipt voor deze speurtocht en moet je dus zeker mee doen.

We zullen na de speurtocht gezellig een drankje doen bij het Thoeder Eppelke met natuurlijk het eerste JWT-vuurtje van het nieuwe seizoen.

We hopen iedereen te zien! Kom jij ook?

Praktische informatie:
- De tocht start om 18.30 bij het JWT-lokaal in de Wieken en zal rond 20.15/20.30 afgelopen zijn
- Leden worden sowieso verwacht, want het is een bijeenkomst. Alle ouders en broertjes/zusjes mogen meekomen, het is een familieactiviteit.
- Als lid of familie van een lid hoef je je niet op te geven
- Niet leden, (zowel volwassenen als kinderen) dienen zich wel op te geven via de knop hieronder
- Voor leden en niet-leden is de activiteit gratis

Wat hebben we gedaan?:

Zomerkamp 2021

SUPERBELANGRIJKE MEDEDELING:
HET VOLGENDE ZOMERKAMP START OP 21/08/2022
ZET DEZE DATUM ALVAST IN JE AGENDA!!!
JWT_Zomerkamp Poster FINAL
Thema
De 28e editie van het zomerkamp was weer een doorslaand succes! Het thema van deze week was 'Olympische Spelen'. Alles stond in het teken van de vijf deelnemende landen, Nederland, Marokko, Italie, Amerika en Japan. De kinderen waren allemaal onderdeel van 1 land en moesten het in verschillende spellen tegen elkaar opnemen. De uiteindelijke winnaar? Japan! Maar iedereen werd beloond met de enige echte JWThee-beker!

Toneel
Ook op het toneel ging de Olympische strijd door. Nadat Katsu uit Japan veel te hard moest trainen en van zijn trainer vooral niet aan meisjes mocht denken, ging hij er uiteindelijk toch vandoor met zijn Nederlandse grote liefde! Als dat geen mooi einde was!

Smullen!
Er werd uiteraard ook gegeten in stijl. Zo hadden we een Marokkaanse couscous, Japanse noodles, Italiaanse pasta en een typisch Nederlands AVGtje. Allemaal uiteraard zelf bereid door ons keukenteam! Wat hebben we gesmuld!

Eind van het kamp en foto's
Al met al was het een superleuk kamp met voornamelijk goed weer en een gezellige sfeer en een constant brandend kampvuur. Na afloop heeft de leiding alles opgeruimd en keerde de rust weer terug in Zuutendaal. Zie hieronder de leukste kampfoto's, maar er staan er uiteraard nog veel meer op onze facebookpagina.

Iedereen bedankt!
Iedereen bedankt voor de bijdrage, hoe groot of klein ook. Volgend jaar gaan we het weer over doen. We hebben er nu al heel veel zin in. Graag tot dan!
Kamp 4
Kamp 6
Kamp 1
Kamp 3
Kamp 2
Kamp 5

Tot de start van het nieuwe seizoen! :)

facebook